Logo_wit

Kinderen

Kinderen in een scheiding

Binnen jullie gezin en relatie gaat er veel veranderen. Jullie gaan van partners naar alleen ouders. Naar twee huishoudens. Dat gaat helaas niet altijd zonder slag of stoot. Voor jullie kinderen is het erg belangrijk dat dat proces tussen jullie goed en met respect voor elkaar verloopt. En ik weet uit eigen ervaring dat dat, met alle emoties, niet altijd meevalt. 

Daarom is het goed dat een neutrale en onpartijdige scheidingsadviseur jullie hierbij helpt.
Ik kan het proces in goede banen leiden en waar nodig corrigeren en adviseren. 

Als gekwalificeerd KIES voor het kind mediator houd ik ook altijd het belang van jullie kinderen voor ogen. Ik ben daarnaast opgeleid in het signaleren van ouderverstoting. 

De kinderen

Gratis kindgesprek

Ongeacht hoe klein of groot ze zijn, kinderen zijn óók bezig met de scheiding. Een scheiding meemaken is voor alle kinderen moeilijk. Het verlies van het oorspronkelijke gezin voelt voor hen ook aan als rouw. 

Natuurlijk wil je ze niet echt belasten met wat er tussen jullie nu speelt, maar omgekeerd willen kinderen ook vaak hun ouders niet belasten met hun zorgen en verdriet in deze fase. Het is daarom goed dat een neutraal (en daardoor veilig) persoon luistert naar wat zij belangrijk vinden of waar zij zich zorgen over maken. Het kindgesprek maakt onderdeel uit van het scheidingstraject met kinderen. Omdat ik het heel belangrijk vind dat er niet alleen over, maar ook met hen wordt gesproken, is het kindgesprek geheel gratis.  

Tijdens het kennismakingsgesprek kan ik jullie hier meer over vertellen. 

Mijn wens voor jullie gezin

Mijn doel is dat jij en je partner na jullie scheiding weer een soepele omgang met elkaar kunnen hebben, zonder onnodige spanning en gedoe. Dat de ergste pijn en verdriet tussen jullie is uitgesproken, zodat jullie samen de kinderen kunnen opvoeden; met én los van elkaar. Waarbij jullie kinderen van beide ouders mogen houden en bij beide ouders (evenveel) mogen zijn.  

Wist je dat samenwonenden met een gezamenlijke voogdij over minderjarige kinderen wettelijk ook verplicht zijn samen een ouderschapsplan op te stellen als zij uit elkaar gaan?  

Kennis maken?

Wil je kennismaken en horen wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek met jullie beiden is geheel vrijblijvend, gratis en duurt ongeveer 45 minuten.  

Tijdens dit gesprek bespreken we jullie situatie en wat jullie nodig hebben. Geen scheiding is tenslotte hetzelfde. Maatwerk dus. Ik vertel iets over het proces, mijn werkwijze, de voorwaarden, de kosten en wat jullie van mij als scheidingsadviseur kunnen verwachten.

Mocht het jullie binnen kantoortijden niet passen, dan is het in overleg ook goed mogelijk om in de  avonduren een afspraak in te plannen.

Je kunt mij mailen, bellen en appen. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

× Contact