Logo_wit

Scheiding & Mediation

Scheidingsadviseur & mediator

Als scheidingsadviseur en (familie-)mediator begeleid ik jullie van het begin tot het einde door het scheidingstraject. Ik zorg dat alle relevante onderwerpen aan bod komen en geef antwoord op al jullie vragen rondom de scheiding. Dan kunnen jullie samen werkbare en toekomstbestendige afspraken maken en krijg je rust en duidelijkheid.  

Het is belangrijk dat je altijd de juiste en voor jou passende informatie krijgt. Daarom werk ik waar nodig samen met diverse (financiële) specialisten. Dat kan uiteraard ook jouw eigen adviseur zijn. 

Als mediator zorg ik dat het gesprek in goede banen wordt geleid en dat jullie (uiteindelijk) weer op respectvolle wijze met elkaar kunnen communiceren. 

Maatwerk

Een scheiding verloopt niet volgens een draaiboek. Iedere situatie is namelijk uniek. Dat betekent dus dat er goed gekeken moet worden naar jullie en jullie omstandigheden. 

Bijvoorbeeld: wanneer een scheiding alleen juridisch wordt bekeken, kom je uit op de tremanorm als rekenmethode voor het berekenen van de alimentatie. Deze methode is echter gebaseerd op gemiddelden. Maar een gezin uit het Gooi valt niet te vergelijken met een gezin afkomstig van Texel. Beiden voldoen niet aan de norm gemiddeld. En daarbij komt dat voor het vast stellen van de bedragen ook nog eens gekeken wordt naar de gezinssamenstelling vóór de scheiding en niet ná de scheiding. 

Terwijl het daar natuurlijk wel om gaat; de toekomst. Waar staan jullie beiden na de scheiding. We bekijken daarom samen diverse mogelijkheden, zodat jullie kunnen kiezen voor de versie waar jullie je goed bij voelen. 

Je gaat scheiden, maar hoe nu verder?

Bij een scheiding komt veel kijken. Er moeten veel onderwerpen worden besproken, die van grote invloed zijn op jullie toekomst. Denk alleen maar eens aan jullie financiën, de kinderkosten (alimentatie) en het ouderschapsplan. Er zijn vaak ook meerdere mogelijkheden. Het is dus belangrijk dat je daarover goed wordt geïnformeerd. Gelukkig hoef je het niet allemaal alleen te doen. Ik kan jullie erbij helpen. 

Misschien herken je de volgende vragen?

Vragen en onderwerpen die belangrijk zijn. Je hebt misschien al wat op het internet gezocht en in je omgeving geïnformeerd, maar de houvast die je zocht nog niet gevonden. Als scheidingsadviseur & mediator kan ik jullie hierbij helpen. 

Weet dat iedere situatie en dus ook iedere scheiding uniek is. Met elkaar lopen we daarom door alle financiële, fiscale en juridische en soms ook emotionele zaken heen. We kijken samen naar de toekomst, praktisch en volledig voor jullie op maat. Jullie maken de afspraken waar jullie beiden achter staan. 

Het scheidingsproces

Ik zorg voor structuur, overzicht en rust tijdens het hele scheidingstraject. Alle voor jullie belangrijke onderwerpen komen aan bod. De scheiding wordt financieel, fiscaal, juridisch en emotioneel afgerond. Alle belangen, wensen, behoeften en mogelijkheden worden besproken. Van alle betrokkenen.

Jullie krijgen duidelijkheid in wat je te besteden hebt na de scheiding. We kijken samen naar de gevolgen voor jullie pensioen en of er bijvoorbeeld recht is op toeslagen. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst (ook wel convenant genoemd). De afspraken rondom de kinderen worden helder en duidelijk vastgelegd in een ouderschapsplan. Het ouderschapsplan is onderdeel van de vaststellingsovereenkomst. 

Wist je dat samenwonenden met een gezamenlijke voogdij over minderjarige kinderen wettelijk ook verplicht zijn samen een ouderschapsplan op te stellen als zij uit elkaar gaan?  

Betrouwbaar en integer

Ik hou van een persoonlijke benadering. Scheiden is niet zo maar iets. Je moet je veilig en op je gemak voelen om je verhaal te kunnen doen. De beroepscode van ADR Register Scheidingsadviseur en ADR Register mediator is op mij van toepassing. Alles wat tussen ons wordt besproken, blijft vanzelfsprekend tussen ons. 

Ik help jullie met alle essentiële zaken die bij een scheiding komen kijken. Voor complexe vraagstukken kan ik desgewenst ook een beroep doen op een breed netwerk met vakspecialisten, maar natuurlijk werk ik net zo graag samen met jullie eigen adviseur(s). Daarnaast ben ik aangesloten bij branchevereniging NMV, Expertisecentrum Kind en Scheiding en Kern Gezond Texel. 

Kennis maken?

Wil je kennismaken en horen wat ik voor jullie kan betekenen? Neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Het kennismakingsgesprek met jullie beiden is geheel vrijblijvend, gratis en duurt ongeveer 45 minuten.  

Tijdens dit gesprek bespreken we jullie situatie en wat jullie nodig hebben. Geen scheiding is tenslotte hetzelfde. Maatwerk dus. Ik vertel iets over het proces, mijn werkwijze, de voorwaarden, de kosten en wat jullie van mij als scheidingsadviseur kunnen verwachten.

Mocht het jullie binnen kantoortijden niet passen, dan is het in overleg ook goed mogelijk om in de  avonduren een afspraak in te plannen.

Je kunt mij mailen, bellen en appen. Ik reageer altijd binnen 24 uur.

× Contact